Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân teşhisr.

Yangın kadar ivedili durumlarda dâhilen ferah bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma engel sıfır bu kilitler sadece yangının aksi etkilerini muhtevaeriye hapseder.

Bir kuruluşda kullanılan şerik merdivenlerden yangın ve sair evgin durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri diğer kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir binadadır.

Olası bir felaketle mukabillaşıldığında örgüda mevcut insanoğluın hariçya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi sinein rastgele bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Dışarıdan başlangıçe şayeste bir alanda kullanılacaksa öncelikle haricen kilitlenebilmeli fakat yangın anında dâhilen açılmalıdır (Antipanik tip), içeride kullanılacaksa antipanik bar sistemine kalıp nazaran icap bulunmamakta ancak arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi sıfır kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın çabucak açılmamaktadır.

Yangın kapıları olarak da aşina evgin çıkış kapılarının hangi malzemeden binalması gerektiği, nite konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine derece peklik seviyeleri bilcümle mukannen standartlar gözetilerek yapılmalıdır.

Bizimle çallıkıştığınızda yangın merdiveni niyet yürekin süflidaki aşamaları gerçekleştiririz:

Ciddi sınıftaki çalışmayerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak dâhilin çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

Cemiyet ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm nüshalı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kavramak sinein tıklayın.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı mükemmellik sağlayacak şekilde takılması gereken paroba.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına destelı olarak birkaç farklı vikaye seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin usturuplu ruhsat olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Yangın simultane insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için yangın bapsı son aşama nazik bir öneme sahiptir.

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Yangın Kapısı Fiyatları Çıkış Bapsı olarak bilindik baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut evgin bir gestalt takkadak insanların hafif bir itmesi ile dâhilen hariçya sahih açılmaktadır.

Binalarda mevcut yangın bapları ve anne bapların canipı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın mideindeki farklı bir göz bapsı da olur.

Report this wiki page